Kaziva

Don't touch it x No Limit x Ticallux verte x Calvados
2015 , 1.69m
AES gekeurd
 

 

Kaziva is een imponerend fokproduct van Stal Knijnenburg. In 2018 ontving hij zijn AES dekbrevet. Begin 2018 is hij zadelmak gemaakt en wordt de komende jaren voorbereid op een mooie sportcarrière. Onder het zadel laat hij nu al heel veel balans in de galop zien en het gemak waarmee hij zijn werk doet is verbluffend.

Kaziva komt uit een ijzersterke moederlijn. Zowel moeder als grootmoeder springen op 1.60m niveau! Moeder Diva doet dit onder de Tsjechische amazone Emma Augier de Moussac. Deze combinatie won in Nederland onder andere de 1.50m rubriek tijdens CSI Eindhoven in 2017, Diva was toen slecht negen jaar oud. Datzelfde jaar schreef ze in Vejer de la Frontera tevens een 1.50m overwinning op haar naam. De moeder van Kaziva is dus een ongekend toptalent en heeft dat doorgegeven aan haar zoon. Naast Kaziva gaf ze tevens de AES gekeurde hengst Inspector (Gentleman x No Limit).

De grootmoeder van Kaziva is Zilvana Verte (Ticallux Verte x Calvados). Zij werd door Grand Prix-ruiter Erik van der Vleuten op 1.60m niveau uitgebracht. Inmiddels is Zilvana Verte onder het zadel van de Japanse ruiter Jun Takada. Naast Diva gaf zij ook het 1.30m paard Cash Verte (Wycasco Verte x Ticallux Verte).

Overgrootmoeder Silvana (v.Calvados) heeft naast Zilvana verte ook nog het 1.60m springpaard Man in Black (v.Gentleman) gegeven. Met zijn ruiter Hardin Towell wist hij onder andere de GP in Wellington te winnen.  Ook volle zus Soulsister werd internationaal 1.50m gestart met Leon Thijssen. Soulsister is ook weer de moeder van Be Gentle ( v.Ticallux verte) die met Lillie Keenan op 1.60m niveau acteert, haar zoon Frappant (v. Warrant) is succesvol 1.40m springen. Volle broer Caramba verte is 1.50m springen.

Don’t Touch It M is de vader van Kaziva en hij doet zijn naam eer aan. De in 2008 geboren AES-hengst was als vijfjarige finalist op het Wereldkampioenschap in Lanaken onder Jan Conijn. Na een succesvolle tijd met Henk van de Pol wordt hij momenteel uitgebracht door de Bahreinse sjeik Hasan Bin Rashid al Khalifa op internationaal 1.45m niveau.