Ticallux Verte AES

Lux x Calypso III x ALme z x Fair Play III

2000, 1.70m
AES Approved EliteAlleen diepvries nog beschikbaar, vraag naar de voorwaarden.

De in 2000 geboren AES gekeurde hengst Ticallux Verte is een waar springkanon. Onlangs kreeg de 1.70m grote krachtpatser zelfs het elite predicaat toegekend. Zijn ongekend goede internationale nakomelingen hebben hieraan bijgedragen. Fokkers kunnen niet anders dan enthousiast worden van Ticallux Verte’s nazaten.

Hij tekende voor het vaderschap van o.a. het 1.60m internationale springpaard Be  Gentle Verte van Lillie Keenan, Zilvana Verte die 1.60m sprong onder Eric van der Vleuten en wordt nu in Japan uitgebracht. Zilvana Verte is tevens de moeder van Emma Augier de Moussac’s Diva, die op haar beurt ook op het allerhoogte niveau acteert.
De paarden Classic Verte, van de Mexicaanse ruiter Julio David Vainer, en Andolux Verte van Armin Schäfer zijn succesvol op 1.50m niveau. De bewezen genen van Ticallux Verte zijn daarmee onomstotelijk bewezen en liggen verankert in tal van internationale sportpaarden.

Zelf is hij een gemakkelijke hengst in de omgang en heeft een goede instelling en rijdbaarheid. Als springpaard vallen zijn goede gangen, zijn manier van openen en zijn enorme vermogen op. Dat alles komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Zijn interessante pedigree spreekt voor hem. Hij is een zoon van de Hannoveraans gefokte Grand Prix hengst Lux. Hij heeft meer dan 60 bij het KWPN geregistreerde nakomelingen die actief zijn de internationale sport, waaronder Utasha SFN die onder Jeroen Dubbeldam deelnam aan twee EK’s, Tornesch, het Grand Prix paard van Malin Baryard-Johnsson en Lupicor die de fokkerij een grote dienst heeft bewezen.

In de moederlijn van Ticallux Verte bevindt zich het bewezen bloed van de hengsten Calypso III, Alme Z en Fair Play III. Moeder Pia Verte gaf al eerder het 1.40m paard Apiatair Verte en de 1.30m paarden Ulin Verte, Bijou Verte, Calypso Verte en Dylana Verte.

Ticallux verte, deze AES hengst laat zien wat een vaderdier hoort te doen. Zijn nakomelingen kenmerken zich door hun ongelofelijke instelling en goede karakters. Ticallux verte is maar kleinschalig ingezet in de fokkerij, maar de nakomelingen die hij heeft  gegeven laten zien over heel veel kwaliteit te beschikken. Enkele toppers van hem zijn:

Zilvana verte mv. Calvados. Dit is Ticallux zijn eerste nakomeling. Zilvana verte springt met veel succes in Japan en wordt uitgebracht door Jun Takada in het 1.60m.

 

Be Gentle verte mv. Gentleman, absolute topper, veel gewonnen heeft op het allerhoogste niveau . Eerst met Jelmer Hoekstra. Naderhand met Cian o Connor en Geir Gulliksen. Na Geir kwam Be Gentle in eigendom van de jonge amerikaanse amazone Lillie Keenan, in 2016 wisten ze onder andere de GP van La Baule U25 te winnen. Tussendoor nam trainer Cian O'Connor de teugels even over en deze combinatie wisten 2 dagen  in Aken een proef te winnen. 
Begin dit jaar 2017 kwam Lillie aan start in Wellington en hier wonnen ook weer 2 dagen                                                                                                                     op rij de GP U25.

Be gentle meeste podiumplaatsen van alle KPWN paarden in het eerste half jaar van 2017

Classic verte mv. Indoctro,  ook altijd 100% instelling. Op zijn 8e jaar al 1.50m springen met Jurgen Stenfert.

Andolux mv. Nurzeus,   wordt uitgebracht in het 1.50m in Duitsland door Armin Schafer.

Caramba verte mv. Gentleman, is een volle broer van Be Gentle en is inmiddels ook al 1.50m springen.

En nog vele jonge talentvolle paarden die door gaan groeien naar het allerhoogste niveau.