Must Be Gentle

Paard: Must Be Gentle

Geboortedatum: 2017
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.72m
Goedgekeurd bij: AES
Afstamming: Gaillard de la Pomme x Tyson x Ticallux verte x Gentleman

Moeder: Just Be Gentle 1.60m springen
Grootmoeder: Be Gentle verte 1.60m springen

Overgrootmoeder: Soulsister 1.50m springentum: 2017

n

Dekgeld: €1000,- ex    vers beschikbaarVERS BESCHIKBAAR

V

Een pedigree met 5 internationale Grand Prix merrie’s

Met 5 Grand Prix merries in zijn pedigree en 1.60m succes doorheen 4 generaties van zijn familie is de betrouwbaarheid van Must Be Gentle een enorm waardevolle factor.

 

Het is maar weinig hengsten gegeven maar de 6 jarige Must Be Gentle heeft maar liefst 5 internationale Grand Prix merries in de eerste 3 generaties van zijn pedigree.

Zijn moeder is de pas 9-jarige 5* Grand Prix winnares Just be Gentle die met Philipp Weishaupt de allerbeste paarden ter wereld versloeg in de loodzware openings Grote Prijs van het Longines Global Champions Tour seizoen in Doha. 

 

Zijn grootmoeders zijn Narcotique de Muze II en Be Gentle Verte.

Narcotique de Muze II sprong met Eric Lamaze op het hoogste niveau en gaf naast Gaillard de la Pomme, nog 5 paarden die op 1.60m sprongen. Ze is ook de grootmoeder van Vagabond de la Pomme, Sterrehof’s Ushi en Heroine de Muze, die zelf de moeder is van Levis de Muze.
Narcotique de Muze II is natuurlijk een dochter van de onvolprezen Grand Prix én fokmerrie Qerly Chin de Muze.

 

Be Gentle Verte, zijn grootmoeder aan moeder’s zijde, sprong met Cian O’Connor en Lillie Keenan de wereld rond en werd met Jelmer Hoekstra 6e in de 1.60m Grand Prix van Lons Le Saunier in Frankrijk. Be Gentle gaf ook de 1.60m winnaar Frappant die vorig jaar met Kevin Gonzalez 4* Grand Prix van Gijon won. Frappant is dus een broer van Just Be Gentle.

 

Must Be Gentle’s derde moeder is Soulsister die met Leon Thijssen hoog én succesvol in de sport liep. Voor die sportcarrière gaf ze ook nog Man in Black die zich met de Amerikaan Hardin Towell in 1.60m proeven plaatste en Zilvana Verte die met Jun Takada en Eric van der Vleuten 1.60m proeven en Wereldbekers in het Verre Oosten bedwong. Die Zilvana Verte werd later de moeder van Emma Augier’s 1.60m succespaard Diva, die de 4* Grote Prijs van Poznan won.

 

Vader Gaillard de la Pomme starte zijn carrière onder Robert Vos en zette die verder met Wesley Mulder, Meike Zwartjens en Dani G. Waldmann. Als zoon van Nabab de Reve en de eerder vernoemde Narcotique de Muze II ontwikkelt hij zich nu als vererven met nakomelingen als Fari Play van de Amerikaanse Andrea Hippeau Vogel, het Nations Cup paard G’s Fabian van Mohammed Al Hajri en de geweldige Fin Lente die meet de jonge Argentijn Jose Maria Larocca jr. zowel de Olympische Spelen in Tokyo liep als de Wereldkampioenschappen in Herning en de Pan-American Games in Peru waar hij individuele zilver haalde.